Inici » ZAZ, Xarim Aresté, Zoo o Joana Serrat són al magnífic cartell del Black Music Festival 2022

ZAZ, Xarim Aresté, Zoo o Joana Serrat són al magnífic cartell del Black Music Festival 2022

  • by

Després d’un 2020 en què es va haver de suspendre i un 2021 en què es va celebrar de manera adaptada a la pandèmia, enguany torna el Black Music Festival, el “festival de la música negra de Catalunya”, per celebrar els seus 20 anys d’existència amb una edició sense cap limitació i amb molta qualitat musical. El gruix dels concerts es celebraran a Salt i Girona, però també n’hi ha de programats a Barcelona, Fornells de la Selva, Perpinyà, Corçà, Torroella de Montgrí, Reus i Viladecans.

El dia 24 de febrer (19h), a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona, es celebrarà el concert d’inauguració del festival, en el qual Xarim Aresté avançarà algunes de les cançons del seu darrer disc, Ses Entranyes. El gruix dels concerts d’aquesta edició del festival, però, es celebrarà del 4 al 27 de març. El dia 4 obrirà el foc Zoo (22:30h), a La Mirona de Salt, on ja ha exhaurit les entrades en el que serà la presentació del seu nou disc, Llepolies. Abans, a les 20h a la Galeria Dual de Girona, s’haurà inaugurat l’exposició Black Music Colors, una mostra col·lectiva amb obres de Antognioni Brunhoso, Oriol Tuca, Greendel, Lluckter, Pere Penya i Pau Morales.

Dissabte 5 de març es celebrarà una de les novetats del festival, el Black Music Quiz (12h, a l’Ateneu 24 de juny), i una megavetllada que serà memorable, que començarà a les 4 de la tarda i finalitzarà a les 12 de la nit, en què actuaran al Parc d’En Pitus de Domeny els Rise Up Soundsystem amb Dapatch, The Cabrians i F.E.M. & The F.A.M. Mentre, a les 20h a l’Auditori de Girona, tindrà lloc l’actuació d’una de les bandes destacades del cartell: Morgan. Aquesta banda presentarà el seu tercer treball d’estudi: The river and the stone.

Imatge promocional dels Morgan.

La cap de cartell del festival, que també ha exhaurit les entrades, és la cantant francesa ZAZ, que el 19 de març actuarà a l’Auditori de Girona (20h), on presentarà el seu nou disc, Isa (diminutiu del seu nom, Isabelle), el cinquè de la seva carrera, que arriba després d’un procés de sacsejada personal i artística d’aquesta cantant. Isa és un disc més reposat que els anteriors i prou diferent del seu disc de debut, Je veux, que va ser un veritable fenomen, com també del segon, Recto verso.

El mateix dia 19 es celebrarà una experiència que també és nova al festival, la Silent Black. Al Barri Vell de Girona, amb sortida i arribada al Cul de la Lleona, qui ho desitgi podrà participar en una silent bloc. Això consisteix en una mena de discoteca silenciosa, itinerant i a l’aire lliure. Els participants rebran uns auriculars i una samarreta i podran fer el trajecte ballant -que és l’habitual- o no, la música que escolten, sense molestar a ningú. Resulta una experiència curiosa.

Un dels projectes dels quals el festival n’està més orgullós és la Black Music Big Band Junior -parenta jove de la Black Music Big Band-, que el 20 de març (12h, gratuït) actuarà a la Plaça del Rebot de Corçà. No us ho podeu perdre, com tampoc podeu deixar passar el concert doble de Xarim Aresté i Joana Serrat (23 de març, 21h) al Centre Cívic de Sant Narcís. Aresté presentarà Ses entranyes, mentre que Joan Serrat presentarà els temes del seu cinquè disc, Hardcore from the heart.

El caràcter popular del festival es reforça i que palès en la programació del 26 de març, amb un concert gratuït de Last livin’souls, una banda creada amb músics gironins, nicaragüencs i holandesos, al mercat La Volta de la Plaça de l’Assumpció de Sant Narcís (12h), i la jornada de cultura urbana Hip Hop al Parc, en què participaran Double & Hug Sound + Basement Band i Vinnie Kairos amb Mad Phi i L’Home Estàtic, a l’Estació Espai Jove, al Parc Central (de 16h a 20h). La jornada del 26 de març es clourà amb un concert que ha aixecat força expectació, el de Cory Wong (22h) a La Mirona, de Salt.

Els Last Livin’souls.

Hi ha maneres magnífiques de cloure un festival i llavors hi ha la del Black Music, amb el Black Music Pícnic, programat per diumenge 27 de març (12h) al Parc del Migdia de Girona, que és d’entrada lliure. Hi actuaran Dàmaris Gelabert, la Black Music Big Band dirigida per Adrià Bauzó i The Black Barbies. Podeu consultar la resta de la programació al lloc web del festival.

La entrada ZAZ, Xarim Aresté, Zoo o Joana Serrat són al magnífic cartell del Black Music Festival 2022 aparece primero en Som Cultura.