Inici » Tempo, el festival gironí de la música, els llibres i la gastronomia local

Tempo, el festival gironí de la música, els llibres i la gastronomia local

  • by

El Festival Tempo Girona  és un dels esdeveniments de referència de l’estiu gironí, gairebé des de la seva primera edició, ara fa 12 anys. Després del parèntesi de l’any passat, Tempo torna amb la seva programació que fa una aposta ferma i decidida per la fórmula local, la música de km0, la gastronomia de la zona i el foment de la literatura catalana en un espai peculiar, el Tempo Llibres, conduït pel periodista i escriptor Martí Gironell.

Abril Gabriele.

A banda de la programació, el Festival Tempo disposa d’un encant singular, que només li pot donar la seva ubicació: el Passeig Arqueològic de Girona. En ple Barri Vell, entre pedres mil·lenàries, els gironins i gironines, però també els nostres visitants, poden trobar un oasi de Cultura que comença a entrar en ebullició quan cau la tarda. És el Tempo Village. L’activitat hi serà frenètica, amb fins a 25 formacions o artistes, alguns amb una trajectòria molt consolidada, però d’altres que tot just comencen, de manera que són grups, bandes o artistes emergents. Obriran el foc Natxo Tarrés & The Wireless (15/7) i els seguiran el pop elèctric de David Mauricio (16/7), Will & The Dirties (16/7), El Sueño de Calíope (17/7), Gerard Solano (17/7), Apastafunk (17/7), Genni & Aleks Locksmith (18/7), Tokaji Quartet (19/7), Ian Sala (20/7), Abril Gabriele (21/7), Ganzà (23/7), Alaire (23/7), Código Bushido (24/7), Duo Millos (24/7), Caramelo a Kilo (24/7), Momi Maiga (25/7), Blanquito Zurdito (26/7), New Raemon (27/7), DJ Arkade & David Capo (28/7), Ferran Exceso (28/7), Shò (30/7), Laura West (30/7), Twin (31/7), Luw (31/7) i Carmen 113 (31/7).Lluís Costa,

Lluís Costa, Luw.

L’organització del festival Tempo Girona a més té, entre els seus objectius, la voluntat de donar visibilitat a col·lectius i persones que, habitualment, no formen part de les programacions de festivals, és per això que ha inclòs en el seu programa les actuacions de músics amb reducció de visió i d’altres amb la col·laboració del sector Est gironí que treballa per a la inclusió de joves a través de la música. La programació d’El sueño de Calíope, Código Bushido i Rumba 4G corresponen a aquesta voluntat d’inclusió del festival.

Momi Maiga.

El Tempo Llibres és una de les grans troballes del festival, ja que té molta requesta i Martí Gironell obre un espai per a les lletres, que assossega el ritme i convida a la reflexió. Enguany, l’escriptor besaluenc conversarà amb el valencià Jordi Llobregat (20/7), amb el cantant de Sopa de Cabra i escriptor gironí Gerard Quintana (22/7), amb l’artista i il·lustradora Paula Bonet (27/7) i finalment dedicarà una vetllada (29/7) amb un sopar basat en alguns dels plats que apareixen a la seva pròpia novel·la, La força d’un destí, que l’actor Fel Faixedas i el saxofonista Pep Poblet han adaptat a escena. Precisament Pep Poblet interpretarà algunes de les peces que s’esmenten al llibre i que també toca a l’espectacle. L’accés a aquestes xerrades és gratuït, tret de la darrera activitat.

L’artista i il·lustradora Paula Bonet.

Per si tot això fos poc, l’organització també ha programat els Frit Ravich Vermuts Musicals, també al Passeig Arqueològic. Tot gaudint de la conversa i un bon vermut, us conviden a escoltar els Waltrapa & The Cashmakers (17/7), el duet format per Júlia Cutler i Guille Cueva (18/7), el duet de versions Buena Onda (24/7), el també duet de rumba i salsa Toma 2 (25/7) i la formació de Rumba i flamenc Rumba 4G (31/7). Tots els vermuts són d’accés gratuït.

Sofía Ellar.

Enguany, a més del Passeig Arqueològic, s’hi suma el passeig de La Copa per a grans esdeveniments, és el Tempo Copa, que funcionarà els dies 7 i 8 d’agost. Al Tempo Copa, que disposarà d’un àrea de servei de bar i de gastronomía variada ofertes per restauradors locals de Girona, hi actuaran Sofia Ella i MClan (dia 8) i Paula Cendejas, Amata i Tawa, representants de la millor música urbana (dia 9).

La entrada Tempo, el festival gironí de la música, els llibres i la gastronomia local aparece primero en Som Cultura.