Inici » L’ONA~DANCE, el festival de dansa de Palamós per a totes les edats, compleix 18 anys

L’ONA~DANCE, el festival de dansa de Palamós per a totes les edats, compleix 18 anys

  • by

El festival ONA~DANCE de Palamós celebra entre octubre i desembre la seva 18a edició. La mostra, organitzada per la companyia professional de dansa Cobosmika, resident del Teatre La Gorga de Palamós, ja està consolidada. Cobosmika és una sòlida companyia encapçalada per la ballarina palamosina Olga Cobos i el coreògraf Peter Mika, tots dos amb una dilatada trajectòria.

L’ONA~DANCE ha programat una desena d’espectacles de dansa professional, va viure el seu primer capítol a principis d’octubre i finalitzar`à el 17 de desembre. L’objectiu del festival és mostrar espectacles representatius de l’evolució de la dansa i les arts del moviment. Per a l’organització del festival, la companyia compta amb l’ajut de l’Ajuntament de Palamós, així com amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat i la Diputació de Girona.

Gizaki. Foto: Edu Pérez.

La proposta titulada Gizaki + Underneath, de la companyia Lali Ayguadé, composada per dues peces de dansa contemporània que transporten l’espectador a analitzar i reflexionar sobre l’ésser humà, van obrir el festival el primer cap de setmana d’octubre al Teatre La Gorga, que serà l’escenari de la majoria de propostes del festival, de les quals una gran part seran gratuïtes. El cap de setmana el va completar l’espectacle de circ Fil, de la companyia Madame Gaüc, a la plaça Catalunya.

El següent cap de setmana el festival ha programat dues propostes més. El divendres 8 d’octubre a plaça Catalunya, a les 20.30h, es podrà veure l’espectacle acrobàtic Volov ,del col·lectiu TQM, que fusiona música, circ i dansa. El dissabte dia 9 (20:30h) el públic podrà gaudir, al Teatre la Gorga, de l’espectacle Vigor mortis, de la companyia OtraDanza.

Vigor mortis. Foto: Otra Danza.

La programació del festival tindrà continuïtat el diumenge 17 d’octubre, al Teatre La Gorga, on s’hi celebrarà la 7a edició del Concurs de Joves Intèrprets de Dansa Contemporània, creat per donar suport a joves talents de la interpretació i la creació en aquest àmbit i, alhora, apropar al públic en general la dansa que es fa al territori . L’entrada és gratuïta però, com en la resta d’espectacles, cal fer reserva prèvia.

… i les idees volen. Foto: Animal Religion.

El públic familiar també té el seu lloc al festival ONA~DANCE i no pas amb peces menors precisament. El 23 d’octubre, al Teatre La Gorga es celebraran dues sessions (17h i 18:30h) de l’espectacle … i les idees volen, de la companyia Animal Religion liderada per Quim Giron. El públic familiar tornarà a tenir el seu moment el dissabte 13 de novembre (18h) amb una peça brillant, també en el sentit literal del terme: Geometria, de Roseland Musical, amb direcció de Marta Almirall. Es tracta d’un espectacle de dansa màgic i immersiu, que combina les projeccions audiovisuals interactives amb el moviment. Està recomanat per a mainada a partir dels 8 anys.

Silver Ballad. Foto: Cia. La Súbita.

Durant el mes de novembre, a banda de Geometria, també es podran veure a La Gorga els espectacles Le petit vieux, de la companyia Los Schini’s, el dia 5 (20:30h) i Silver Ballad, de Laura Alcalà i Gemma Riba (Cia. La Súbita) que retran un homenatge a les dones que inspiren i que s’emmarca en les activitats del 25N, amb un taller el dia 25 i l’espectacle el dia 26 (20:30h).

El festival ONA~DANCE clourà la programació a La Gorga el divendres 17 de desembre (20:30h) amb la Doble estrena de dansa de CobosMika SEED’s, un doble programa de dansa des de la seva vessant més física, acrobàtica, interpretativa i sensible. Les entrades per a tots els espectacles es poden adquirir prèviament en aquest enllaç.

La entrada L’ONA~DANCE, el festival de dansa de Palamós per a totes les edats, compleix 18 anys aparece primero en Som Cultura.