Inici » Gaudiu de la màgia de la pólvora amb el Festival Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

Gaudiu de la màgia de la pólvora amb el Festival Internacional de Focs d’Artifici de Blanes

  • by

Serà del 22 al 26 de juliol, a Blanes. Serà espectacular per diversos motius i, a més, hi haurà més expectativa que mai ja que, degut a la pandèmia, els dos darrers anys no s’ha pogut celebrar. Ens referim al Festival internacional de Focs Artificials de la Costa Brava, que organitza l’Ajuntament de Blanes (Selva) i del qual enguany se’n celebrarà la seva 50a edició. Després de dos anys podrem tornar a gaudir de la màgia de la pólvora en una ocasió molt especial ja que, per tal de commemorar el 50è aniversari de la mostra pirotècnica, l’Ajuntament ha contractat les millors companyies pirotècniques que han guanyat el festival al llarg dels seus 50 anys d’història. També serà una ocasió especial pel fet que el concurs coincideix amb la celebració de la Festa Major de Blanes i la diada de Santa Anna, patrona de la localitat selvatana. De fet, la festa major de Blanes es celebrarà del 21 al 28 de juliol.

No hi ha res com passar la vesprada a la platja, amb la família, o una colla d’amics, en parella o tot sol, consumint una beguda refrescant o un mos lleuger i, de sobte, el cel esdevé un enorme llenç on es van pintant obres de llum i color davant l’admiració in crescendo del públic. Es crea una emoció compartida amb la resta d’espectadors que es pot percebre i fins i tot sembla que tothom respira de la mateixa manera, a mesura que el discurs pirotècnic de l’enginyer que ha dissenyat el castell va superant la nostra sorpresa i admiració. És una sensació única que heu de viure.

Enguany, a més, les persones amb mobilitat reduïda podran gaudir en millors condicions de l’espectacle més important que s’organitza a Blanes al llarg de l’any, ja que l’Ajuntament, a través de la Policia Local, Protecció Civil i els Serveis Municipals, ha creat dos espais reservats a tal efecte, comptant amb el suport de MIFAS (Minusvàlids Físics Associats). L’Espai Reservat per a persones amb mobilitat reduïda és al Passeig de S’Abanell a tocar de Plaça dels Països Catalans. A més, a escassos metres, hi haurà reservat un espai perquè puguin estacionar-hi les persones amb mobilitat reduïda, a la zona interior del costat de l’antic pavelló d’esports, al Carrer Josep Tarradellas. Es calcula que, sumant les cinc nits de què consta el concurs de focs, hi haurà un milió de persones contemplant els espectacles, sumant vilatans i visitants, que s’arrengleren principalment al llarg de la franja marítima per poder contemplar-los millor.

Per aquest ordre, del 22 al 26 de juliol, les excepcionals exhibicions pirotècniques aniran a càrrec de la Pirotècnia Cavaller FX Global Foc (València), la Pirotècnia Hermanos Fernández (Múrcia), la Pirotècnia Valenciana (València) -guanyadora de l’edició del 2019-, la Pirotècnia F.A. del Mediterráneo (València) i tancarà la Pirotècnia Zaragozana (Saragossa). Aquest cartell és una mena de dream team de les pirotècniques de l’Estat, de manera que està assegurat un espectacle d’altíssim nivell que, cada any -tret dels de l’aturada per la COVID-, congrega milers i milers de persones a les platges de Blanes.

L’autor del logotip del concurs de focs és l’artista local Quim Serrano Bou, que ha realitzat una obra que té un impacte visual molt similar al que provoca un castell de focs. El logotip ideat per Serrano mostra la característica silueta de la roca de Sa Palomera, des d’on es llancen els castells de focs, envoltada per l’esclat d’efectes lluminosos i coloristes. Sa Palomera és una gran roca que separa les dues platges que són dins el terme municipal de Blanes, unes platges que concentren cada vetllada la major part de públic que assisteix al concurs, especialment la banda de la platja de s’Abanell, la meitat sud.

Un moment de Garrí al forn amb compota de reineta, de la companyia El Mirall.

Ja que hi sou, podeu planificar la vostra estada d’un o més dies, tenint en compte també els actes de la festa major, que té una programació molt variada que podeu consultar en aquest enllaç. Destaquen el concert de la banda de versions Hotel Cochambre (dia 24, 22h a l’Aparcament CAP 2) i la representació de la companyia de teatre local El Mirall de la peça Garrí al forn amb compota de reineta al Teatre Municipal (dia 25, 19h), però podeu trobar un gran ventall tant d’activitats familiars com d’expressions de cultura popular i tradicional.

La entrada Gaudiu de la màgia de la pólvora amb el Festival Internacional de Focs d’Artifici de Blanes aparece primero en Som Cultura.