Inici » Esdeveniments culturals i esportius als càmpings de la Costa Brava per a un estiu rodó

Esdeveniments culturals i esportius als càmpings de la Costa Brava per a un estiu rodó

  • by

Els càmpings cada vegada tenen més clar que han de dotar la seva oferta d’un seguit de valors afegits que permeten fer més plaent l’estada dels seus clients i en faciliten la fidelització. Quins tipus d’activitats són les que atrauen més la gent que s’hostatja als càmpings? La resposta és ben fàcil: tot allò que tingui a veure amb la cultura i els esports.

Un exemple del que s’afirma en el primer paràgraf d’aquest post és el Norai Music & Camp Festival, que organitza el Càmping Nàutic Almata de Castelló d’Empúries i del qual enguany se’n celebrarà la primera edició els dies 20, 21 i 22 de maig. Es tracta d’un festival eminentment musical, però que també inclou activitats esportives com el pàdel, el beach volei, futbito o una gimcana per grups i sessions de ioga. La nòmina musical és extensa amb actuacions d’un bon grapat d’artistes del panorama pop independent català.

Ferran Palau actuarà al Norai Music & Camp Festival.

El divendres dia 20 de maig, a partir de 2/4 de 10 començarà a sonar la música, que anirà a càrrec dels Pin&PonDjs en diversos moments de la vetllada, que es completarà amb l’actuació del cantautor Fermí Herrero i la projecció del film Invisible Harvey. El dissabte 21 es presenta molt complet i, a més de les activitats esportives, ja al matí començarà a sonar la música amb Monamí DJ i del grup Navarri, mentre que a la tarda serà la bomba, amb Ladilla Rusa, Ferran Palau, Renaldo & Clara, Hidrogenesse, Doble Pletina, Supermon, Nacho Ruiz DJ i Hero of Hits DJ. El matí del dia 22 toca repòs, amb ioga i una gimcana per grups.

Però és que l’Almata no para i el següent cap de setmana, els dies 27, 28 i 29 de maig es celebrarà el Primavera Van, el major festival de furgonetes tipus Camper de l’Estat espanyol, que organitza la revista Furgosfera. El programa pel que fa a la música és sensacional, amb la banda de carrer gironina Bufant Fort, els Sorigen, Enma Lewis and The BCN Fireballs, Funkey Dj, Mala Vida, La Prima Vera, Dj Eskardi, Dj Xavi Oskka i Dj Rebel’R’Asta. Però aquest festival és molt més que la música, perquè al llarg de les tres jornades que dura hi ha xerrades, conferències, espectacles familiars, animació, tallers, activitats diverses guiades o amb monitoratge. D’altra banda, una data assenyalada al Càmping Nàutic Almata és la de Sant Joan, que celebren amb un festival en què diuen que llancen la casa per la finestra durant la revetlla, la nit del 23, i ho celebren el dia de Sant Joan, el 24 de juny, amb una festassa a la piscina.

Hi ha un altre esdeveniment mutitudinari que tancarà l’estiu i que es celebrarà al Càmping Internacional de Calonge. Es tracta de Diverland, un cap de setmana temàtic dedicat bàsicament a la cultura musical popular dels anys 80 i 90. Tres dies amb activitats de tot tipus, des de concerts a cercaviles, tallers i concursos temàtics de tota mena. Si sou d’El cotxe fantàstic, d’Epi i Blas, de Barri Sèsam, de Mazinger Z o de la granota Gustau, aquest és el vostre festival.

L’esport, el complement perfecte

L’activitat esportiva també és un complement ideal a una estada a un càmping. L’activitat del Càmping Bungalow Resort & Spa La Ballena Alegre de Sant Pere Pescador, que organitza esdeveniments previs al pic de la temporada estiuenca, és intensa: del 15 al 19 de juny celebrarà la WindBA Costa Brava Optimist Spring Cup i del 17 al 19 de juny, s’organitza el Gravel Costa Brava Mussara Hunting Dogs, una modalitat de ciclisme que es practica partint de la base d’una bicicleta de carretera modificada en la seva geometria i mida de pneumàtics. Fins el mes d’octubre, La Ballena Alegre ha programat 4 esdeveniments: la Windsufer Europeans “La Brava Cup”, del 29 de juny al 3 de juliol; la 23RD Hobie 16 World Championship, del 15 al 29 de setembre; la Costa Brava Fit Challenge 2022, amb una competició per equips de crossfit, del 30 de setembre al 2 d’octubre i l’Extreme Challenge, amb una competició d’equips tipus Spartan Race, del 7 al 9 d’octubre.

La Windsufer Europeans “La Brava Cup” es celebrarà a Sant Pere Pescador. Foto: La Ballena Alegre.

El càmping Ressort Ciutat de Vacances Cala Montjoi acollirà el 20 de maig les diverses proves prèvies, inscripcions i reunions informatives prèvies del Campionat de Catalunya de Raids d’Aventura, al qual es donarà la sortida el 21 de maig, mentre que del 26 de juny al 1 de juliol, al mateix càmping, s’organitza l’únic Stage Apnea del plusmarquista mundial Umberto Pelizzari a la península, amb cursos en piscina i mar i cursos teòrics. El Càmping Internacional de Calonge també participa en activitats esportives amb la lliga d’aventura Indiketes Adventure Race, el 28 i 29 de maig i en la segona edició del Cala Cristus suprace, el 26 de juny.

L’Associació de Càmpings de Girona destaca que “aquests són alguns exemples de l’oferta que hi ha als càmpings gironins més enllà dels serveis i de les instal·lacions de gran qualitat, que permeten gaudir d’unes vacances inoblidables en un entorn a l’aire lliure i de gran valor”. “Aquests esdeveniments serveixen per desestacionalitzar la demanda, atraure clients fins ara no campistes per mitjà d’esdeveniments especialitzats, aconseguir més diversificació de la tipologia dels clients, i també més especialització dels càmpings”, indica l’Associació.

La entrada Esdeveniments culturals i esportius als càmpings de la Costa Brava per a un estiu rodó aparece primero en Som Cultura.