Inici » Enigmes, tallers, vídeos, visites i molt més al festival Som Cultura

Enigmes, tallers, vídeos, visites i molt més al festival Som Cultura

  • by

Continua endavant el Festival Som Cultura, aquest mes de novembre. La programació a distància va a velocitat de creuer i els propers dies es faran públiques 5 càpsules més de vídeo de diversos tipus. La primera que us anunciem proposa un recorregut dramatitzat pel Museu d’Art de Girona (15 de novembre), de la mà dels protagonistes de les seves obres. Artistes, models i personatges diversos prenen vida per explicar-vos històries amagades darrera les obres que s’exposen al museu gironí.

La segona càpsula de vídeo la proposa el Museu d’Història de Sant Feliu de Guíxols (15 de novembre), que ofereix un taller amb el visionat del qual aprendreu a elaborar una llibreta de cordill amb tapes de suro i l’ús de planxes d’impremta modernista. També ha volgut formar part de la iniciativa Els museus a casa, fent càpsules de vídeo, la seu de Girona del Museu d’Arqueologia de Catalunya, ubicada a Sant Pere de Galligants. El MAC Girona presentarà un audiovisual que explica una de les peces singulars que formen part de l’exposició El temps de la memòria (16 de novembre).

Una de les peces audiovisuals més curioses que es publicaran aquests dies és la titulada Com fer sonar l’orgue? Aquest orgue és l’instrument que hi ha a la Catedral de Girona. Què hi ha dins aquella enorme caixa situada al bell mig de la nau gòtica? Aquest vídeo del Tresor de La Catedral de Girona (17 de novembre) farà que el públic pugui accedir, ni que sigui a distància, a l’interior de l’orgue, on l’espai és massa reduït per permetre una visita. Finalment, per acabar amb els audiovisuals d’Els museus a casa de la setmana, la darrera càpsula l’aporta el Museu Darder de Banyoles (18 de novembre). A l’equipament banyolí hi ha una extensa col·lecció d’insectes que es camuflen, que es mimetitzen i d’altres que utilitzen colors de perill. L’audiovisual mostra les tècniques d’aquests animals per tal de protegir-se dels perills i dels depredadors.

Comencem a explicar-vos l’activitat presencial. L’Oficina de Turisme de Castelló d’Empúries ha organitzat una gimcana medieval (20 de novembre, 10h), per tal que els participants coneguin la seva història i el seus museus. La gimcana, en la qual hi haurà premis pels guanyadors, només requereix disposar d’un telèfon mòbil que operi amb el sistema android per tal de baixar-se l’app i poder participar.

La Basílica de Sant Feliu, la Catedral de Santa Maria i el Museu d’Art formen part del que s’anomena Girona Episcopal. Els tres monuments són els testimonis ineludibles del passat artístic i brillant de la ciutat de Girona. Girona Guide Services ofereix una completa visita guiada a aquest triangle, en el marc del Som Cultura (20 i 27 de novembre, 11h). També és una visita guiada de caràcter medieval El vescomtat de Cabrera, que ofereix Turisme Hostalric (20 de novembre, 12h). L’activitat permet al visitant descobrir en tot el seu esplendor el que va ser el Vescomtat de Cabrera, amb visites a la muralla, la Torre d’Ararà o la Porta de Barcelona.

De les dues darreres activitats que us proposem una és presencial i l’altra a distància. La primera proposta és un joc de pistes i proves que permet als participants conèixer tots els racons històrics de la vila medieval de Sant Joan de les Abadesses (21 de novembre, 11h), mentre que la darrera activitat que us proposem en aquest post és la participació en una activitat a distància (22 de novembre), que ofereix el Museu del Joguet de Catalunya de Figueres. La peça audiovisual és un taller de papiroflèxia en el qual els participants aprendran a fer una baldufa de paper.

Imatge destacada: Sant Joan de les Abadesses. Foto: Oriol Molas. Arxiu Imatges PTCBG.

La entrada Enigmes, tallers, vídeos, visites i molt més al festival Som Cultura aparece primero en Som Cultura.