Inici » Els festivals gironins es reactiven renovant la marca Costa Brava Girona Festivals, pensant en el públic

Els festivals gironins es reactiven renovant la marca Costa Brava Girona Festivals, pensant en el públic

  • by

La renovada plataforma Costa Brava Girona Festivals és la punta de llança de l’operació de reactivació dels més de trenta festivals de música, teatre, dansa, circ, màgia i humor que es celebren a la demarcació de Girona durant tot l’any, una vegada ja s’ha iniciat la represa progressiva a la normalitat, que haurà suposat haver superat el pitjor de la crisi sanitària provocada per la COVID-19. Entre els indesitjats efectes d’aquesta, s’hi ha de comptar la impossibilitat de dur a terme l’organització de la majoria d’aquests esdeveniments. Els pocs que es van celebrar, ho van fer seguint estrictes mesures de seguretat sanitària.

Una imatge de la nova plataforma web renovada.

Ara, però, la marca Costa Brava Girona Festivals es renova, amb l’objectiu de presentar de manera conjunta el ventall d’oferta d’aquests esdeveniments amb dimensió turística pensant, sobretot, en el públic local i el visitant de proximitat. En aquest portal web hi trobareu les novetats, les programacions i cartells, les activitats complementàries i els emplaçaments dels escenaris de fins a trenta-dos festivals de diversos gèneres, de gran, de mitjà i de petit format, que s’organitzen a les comarques gironines anualment. Malgrat el retorn, poc a poc, a la normalitat, tots els festivals continuaran subjectes a l’aplicació de mesures sanitàries de seguretat. La renovació de la plataforma respon a la voluntat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona de sumar-se a la reivindicació del pes de la cultura dins la cadena de valors per al sector turístic de la demarcació de Girona.

L’artista Rodrigo Cuevas, que actuarà a l'(A)phònica.

La plataforma web és una guia molt completa i útil per a l’usuari, que ja podrà consultar amb tota comoditat totes les dades referents als festivals que es celebraran aquest estiu, des dels més novells, com ara el Som de Mar, de Lloret de Mar o el Festival Internacional del Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà, passant pels que ja han celebrat unes quantes edicions com ara l’Ítaca de l’Empordà, l'(A)phònica de Banyoles, l’Emergent del Gironès, el Sons del Mon de Roses, el Planestiueja’t de les Planes o el Portalblau de l’Escala, fins els més icònics i amb projecció internacional com el de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el Festival dels Jardins de Cap Roig, el Festival Castell de Peralada o el Festival de Torroella de Montgrí.

Una imatge del festival de Sant Pere de Rodes. Foto: Xènia Gasull / Arxiu Imatges PTCBG.

La plataforma web posa a disposició de l’usuari un cercador on es poden trobar festivals per tipologia, data o estació de l’any i municipi. Els diversos festivals que s’inclouen en el portal hi consten amb el seu cartell, l’enllaç al web oficial i a xarxes socials, on apareixen els concerts i els espectacles programats, com també els enllaços a la venda d’entrades. Una de les novetats en aquesta reformulació és la inclusió de l’apartat Experiències, que recull una selecció d’activitats i serveis de tipus turístic, que poden complementar les estades dels usuaris i visitants de la zona on es celebra el festival. Es tracta de visites guiades, rutes, itineraris, tastos, visites a exposicions, sortides familiars o descoberta de patrimoni arquitectònic i paisatgístic de la mà de guies experimentats. Finalment el portal també consta d’una àrea professional dirigida a programadors i prescriptors que ofereix material gràfic i audiovisual relacionat amb la marca.

Un moment de la presentació de la renovada plataforma.

La plataforma Costa Brava Girona Festivals s’ha presentat aquesta setmana amb les intervencions de Jaume Dulsat, vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, juntament amb els directors de tres dels festivals gironins representatius: Oriol Aguilà (Festival Castell de Peralada), Francesc Viladiu ((a)phònica de Banyoles) i Jordi Palau (Festival de la Vall de Camprodon). Tots ells han coincidit a remarcar “el gran dinamisme econòmic que generen els festivals en el territori i l’èxit que suposa el treball conjunt amb els agents locals (restauració, comerç, hostaleria, artesans i productors locals)”. Es confirma doncs l’aposta per la promoció conjunta i per l’intercanvi de coneixement i d’experiències. El portal web només disponible en català ara per ara, però està previst que ofereixi el seu contingut en quatre idiomes.

En el transcurs de la presentació també es va fer púbic per primera vegada el vídeo promocional Costa Brava Girona festivals: la banda sonora del teu estiu, amb imatges exclusives d’alguns dels festivals que es celebraran aquest estiu i dels entorns naturals i patrimonials que els acullen. Aquesta marca és un projecte que s’impulsa des del Club de Màrqueting de Cultura i Identitat del Patronat de Turisme Costa Brava Girona per seguir estructurant i professionalitzant el sector, creant contingut atractiu i en idiomes, fomentant el treball en xarxa, incidint en la  intermediació i posicionant la marca promocional CBG! Festivals com un referent a Catalunya.

Imatge destacada: Una imatge de la producció operística Turandot, del Festival Castell de Peralada. Foto: Josep Aznar / Arxiu Imatges PTCBG.

La entrada Els festivals gironins es reactiven renovant la marca Costa Brava Girona Festivals, pensant en el públic aparece primero en Som Cultura.