Inici » Comença l’edició més especial del Black Music Festival

Comença l’edició més especial del Black Music Festival

  • by

El Black Music Festival presenta aquest 2021 una Edició Especial que comença el 5 de març i que ha programat pel mateix cap de setmana en directe a Koko-Jean & The Tonics amb Dani Nel·lo el primer dia a l’Auditori Teatre Espai Ter de Torroella de Montgrí; a Ben L’Oncle Soul, el dia 6 a l’Auditori de Girona, i a Mònica Green (dissabte) i Aiala (diumenge),  al Teatre Bartrina de Reus.

Koko-Jean The Tonics presentaran a Torroella el seu darrer treball Hair Whip amb la col·laboració d’un dels millors saxofonistes del moment: Dani Nel·lo.. Koko-Jean és l’exvocalista de The Excitements i es fa acompanyar dels The Tonics, un quartet amb una de les propostes més sòlides, efervescents i imparables de l’escena barcelonina.

Ben l’Oncle Soul.

Per la seva banda, Ben l’Oncle Soul -Benjamin Duterde, d’origen francès- és una de les veus amb més cos d’Europa i no ha parat de crèixer artísticament des que va iniciar la seva carrera ara fa una dècada. El seu magnetisme als escenaris no és quelcom que estigui a l’abast de molts artistes actuals. Ben l’Oncle Soul és tot un mestre a l’hora d’acostar les arrels de la black music a tota mena d’audiències i d’apropar l’esperit de Sam Cooke o Otis Redding al moment actual. Perquè pocs han sabut fusionar la màgia de Memphis amb les melodies de Detroit (potser per això, la imprescindible discogràfica Motown va apostar per ell des dels seus inicis) i, pel camí, apropar-se al pop amb molt de respecte.

Koko-Jean & The Tonics.

També aquest cap de setmana, el festival col·labora amb un cicle d’audicions comentades que acull La Marfà de Santa Eugènia, a càrrec de reconeguts músics i professionals del sector musical que fan redescobrir alguns àlbums clàssics del rock i la música popular. Analitzen tant la dimensió artística, musical i tècnica de les obres, com el context social en què van aparèixer. El dia 6 es celebrarà la Sessions LP #39, en què l’obra objecte d’anàlisi serà el disc What’s Going On, de Marvin Gaye. La sessió és gratuïta, tot i que d’inscripció obligatòria en aquest enllaç.

Aquest mes de març el Black Music Festival també ha programat concerts de La Sra. Tomasa (dia 12), Lágrimas de Sangre (dia 13) i Las Karamba (dia 19), tots tres a la sala La Mirona de Salt.

La Sra. Tomasa.

La Sra Tomasa han irromput amb força a escena i ja són referents d’un so i un estil totalment innovador.  Ofereixen una fusió d’estils en què combinen sons llatinoamericans (timba, salsa, guaguancó) amb ), amb reggae, funk, rap i les tendències més electròniques (drum’n’bass, trap, house…). Aquesta combinació explosiva i orgànica ha aconseguit atrapar tant al públic nacional com l’internacional.

Lágrimas de Sangre.

Lágrimas de Sangre és una banda de rap combatiu que beu d’estils més enllà del hip-hop, com el rock i el reggae. Ha editat 3 discos i en el darrer, Vértigo (Guspira Records 2019), recupera un so més urbà reivindicant-se com una banda sobretot de rap.  Vértigo acumula 20 milions de reproduccions a  Spotify en 2 anys i una gira amb nombrosos sold out que va arrancar amb un espectacular concert de presentació a Barcelona, al St. Jordi Club.

Las Karamba.

Las Karamba es va fundar el 2018 a Barcelona, ​​entre el caos, el tràfic, la ciutat i l’estrès. És una barreja multicultural entre Veneçuela, Cuba, Catalunya, França i Argentina. Una banda que dona lloc a un estil on es fusiona el so, el chachachá, la salsa i la timba, amb el rap, i la música urbana. Les Karamba diuen d’elles mateixes que “són la veu de totes aquelles dones que van callar, que van estar a l’ombra, que van lluitar soles, al llarg de la història de la música, i que avui tenen molt per explicar.”

Per què es pot considerar que aquesta edició és especial? Doncs perquè s’estendrà al llarg de tot l’any 2021. Fa un any que la incertesa ha envait tots els àmbits de la nostra vida i la cultura en general. La música en viu no ha estat aliena als efectes de la pandèmia. És per aquest motiu que els organitzadors del gran festival de música d’influència negra de Catalunya ha plantejat una edició diferent, que compta amb una programació de concerts i activitats sostinguda fins a finals d’any sota la marca Black Music Festival “Edició Especial”. L’organització “vol garantir una programació el més semblant possible a la que s’ha plantejat en edicions anteriors i alhora assegurar que tots els concerts seguiran les mesures de seguretat pertinents.”

Snarky Puppy.

El Black Music Festival anirà anunciant els concerts que vagi programant. Ara per ara, a més dels d’aquest mes de març, el festival també ha programat un concert del col·lectiu musical Snarky Puppy, pel 29 d’agost a l’Auditori de Girona, pel qual ja hi ha entrades a la venda. Per a més informació i compra d’entrades, podeu clicar en aquest enllaç.

La entrada Comença l’edició més especial del Black Music Festival aparece primero en Som Cultura.