Mediterraneo, un film italià de culte dirigit per Gabrielle Salvatores l’any 1991, que va guanyar l’Òscar a la millor pel·lícula de parla no anglesa, obrirà dijous la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava, dedicat al gènere de la comèdia i que compta amb secció competitiva. El festival es celebra de l’1 al 10 d’octubre. Mediterraneo es podrà veure al Cinema Casino a les 6 de la tarda, l’entrada és gratuïta, però cal reservar-la i recollir-la a l’Oficina de Turisme. La vetllada comptarà amb la presència de la directora Maria Ripoll, que rebrà el Premi d’Honor de la mostra d’enguany.

El dia 2 (18:30h) es celebrarà la sessió inaugural del festival, amb la projecció de tres treballs que competeixen en la secció oficial de curtmetratges i un de la de llargmetratges, La Bonne Épouse, el nou film de l’actriu francesa Juliette Binoche, dirigit per Martin Prevost. Aquest film és un dels destacats de la programació, que compta amb un gran nombre de curtmetratges en les seves diverses seccions, així com diversos llargmetratges, com ara Tóxico (Argentina), dirigit per Ariel Martínez Herrera; Tel Aviv on fire – Todo pasa en Tel Aviv (Luxemburg), dirigit per Sameh Zoabi o Una vez más (Espanya), dirigit per Guillermo Rojas.

El festival compta amb diverses seccions. La secció oficial competitiva té com a eix temàtica la comèdia, mentre que també hi ha la secció oficial de curtmetratges, Panorama i Costa Brava -dedicada a les pel·lícules de temàtica o producció local-, a més d’algunes activitats paral·leles, com ara el trekking (passejada) Vistes de Pel·lícula, taules rodones, sessions on line, secció infantil i juvenil, concerts o sessions de Dj. També està prevista una exposició dedicada a l’actriu Rosa Maria Sardà i una altra titulada Celluloid People a càrrec de Josep Maria Palou.
El primer festival Terracotta Biennal, a la Bisbal
L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (àrea de Promoció i Desenvolupament Local), el Terracotta Museu i l’Associació Ceramistes La Bisbal són els organitzadors de la Terracotta Biennal, un festival internacional de ceràmica, que tot just comença la seva singladura aquest any, del 16 al 18 d’octubre a la localitat baixempordanesa. Durant aquests tres dies, la Bisbal d’Empordà, que aspira a situar-se com a referència europea, serà la capital de la ceràmica al nostre país.

En aquesta primera edició del festival, la mirada principal serà per a la ceràmica 3D, tot i que la voluntat és de valorar l’artesania tradicional. Terracotta Biennal vol ser un impuls per a la ceràmica, un dels motors econòmics de la capital del Baix Empordà. L’organització espera que hi participin a la vora de 40 artesans d’arreu i vol fer-ho servir per situar la Bisbal en un lloc referent en el sector a nivell europeu. L’objectiu és bastir un gran espai professional amb exposicions més enllà dels dies que duri la biennal.
Al festival, que es celebrarà al mateix Museu de la Terracotta i en d’altres espais, els artesans del gremi de diferents països exposaran, vendran i promocionaran el producte, en una localitat que tradicionalment ha estat considerada la capital de la ceràmica. La Terracotta Biennal vol anar més enllà i convertir-se en un espai de treball en xarxa, en el qual el sector es pugui reunir i tractar la disciplina amb altres gremis com arquitectes, jardiners, escultors o dissenyadors. La mostra pretén aglutinar la diversitat de la ceràmica i dels seus interessos i es presenta com una proposta per atraure galeristes, col·leccionistes i entusiastes de la ceràmica.

La Biennal, a més de l’exposició de treballs presentats, també compta amb un programa d’activitats paral·leles, com ara una exposició de fotografies, a les Voltes de la Bisbal, muntada amb la col·laboració de fotògrafs professionals i amateurs, que estarà instal·lada fins passat Nadal.
La entrada Begur, reducte del cinema de comèdia; la Bisbal, terra de ceràmica aparece primero en Som Cultura.